Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Κιλά βύσσινα
  • 1/2 Κούπα τσαγιού νερό
  • 2 Κιλά ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα βύσσινα και τα στραγγίζουμε καλά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε μπολ με το νερό. Σκεπάζουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και από στραγγίζουμε το νερό με τα κουκούτσια. Αφήνουμε για μία μέρα. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει αφαιρώντας με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: