Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Αλεύρι
  • 250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 Αβγά
  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 Βανίλιες
  • 250ml. Γάλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 25εκ. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. 
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τις βανίλιες και το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό.
  • Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: