Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΕΚΜΕΚ

 ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 500ml. Νερό
  • 600γρ. Ζάχαρη
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 Ξύλο κανέλας
  • 1 Κουταλιά σούπας μέλι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 500γρ. Φύλλο καταϊφι
  • 150γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 900ml. Γάλα
  • 200γρ. Ζάχαρη
  • 2 Βανίλιες
  • 6 Κρόκους αβγών
  • 100γρ. Κορν Φλάουρ
  • 100γρ. Βούτυρο
  • 2 Φακελάκια σκόνη για σαντιγί 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ξάνουμε το καταϊφι .
  • Το βάζουμε σε ταψί 25χ30 και περιχύνουμε με το βούτυρο.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά στον αέρα.
  • Περιχύνουμε το καυτό καταϊφι με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ, όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα και ανακατεύουμε όταν βάλουμε όλη τη ποσότητα ρίχνουμε το μείγμα πάλι στη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βάζουμε την κρέμα πάνω από το καταϊφι και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε επάνω από την κρέμα. 
  • Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη καρυδόψιχα ή φιστίκι Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: