Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Μακαρόνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 Πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ροδέλες ελιάς
  • 3 Ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 Κουταλάκι γλυκού κάππαρη
  • Ρίγανη
  • Βασιλικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 250γρ. Φέτα σε τρίμματα
  • 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ροδέλες ελιάς. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και δύο ποτήρια νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια να είναι ala dente. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη σάλτσα με τη φέτα και τη γραβιέρα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: