Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Ματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 Μαρούλια κομμένα
  • 2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο τα μαρούλια και το κοτόπουλο. Ρίχνουμε λίγο από το ζουμί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε από το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Στο τέλος σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το κρύο ζουμί μαζί με το αλεύρι, ανακατεύουμε το ρίχνουμε στο φαγητό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: