Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250γρ. Ζάχαρη

200γρ. Μέλι

1 Βανίλια

3 Αβγά

5γρ. Σόδα

80γρ. Γιαούρτι

4 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

80ml. Γάλα

1150γρ. Αλεύρι

1 Αβγό χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Βάζουμε τα αβγά, το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι και το μπέικιν, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε και αυτά στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφαιρούμε το κάδο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: