Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Αβγά
  • 150γρ. Βούτυρο
  • 1 1/2 Ποτήρι Ζάχαρη
  • 2 1/2 Ποτήρια αλεύρι
  • 3 Πράσινα μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Κανέλα
  • 1 Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα το χυμό λεμονιού, την κανέλα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μήλα, ανακατεύουμε. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: