Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 8 Πατάτες
  • 250γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 250γρ. Μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Φλιτζάνι γάλα
  • 2 Κρόκους αβγών
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και κόβουμε μία φέτα από τη μία πλευρά τους. Με κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τη ψίχα.
  • Πολτοποιούμε την ψίχα και την ανακατεύουμε με το μείγμα μανιταριών και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: