Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250γρ. Ζάχαρη
  • 250ml. Σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 150γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 5 Αβγά χτυπημένα
  • 500γρ. Γιαούρτι
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος
  • 20γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 600γρ. Ζάχαρη
  • 500ml. Νερό
  • 1 Ξύλο κανέλας
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40χ26.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαρμελάδα, τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε λίγα λίγα. Ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε αμέσως και το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: