ΥΛΙΚΑ
- 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
- 250γρ. Ζάχαρη
- 250ml. Σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 150γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
- 5 Αβγά χτυπημένα
- 500γρ. Γιαούρτι
- 200ml. Κρέμα γάλακτος
- 20γρ. Μπέικιν πάουντερ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 600γρ. Ζάχαρη
- 500ml. Νερό
- 1 Ξύλο κανέλας
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40χ26.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαρμελάδα, τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγα λίγα. Ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε αμέσως και το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: