ΥΛΙΚΑ
250γρ. Σάμαλι χοντρό
250γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
340γρ. Γιαούρτι
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
110γρ. Ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 Αμύγδαλα χωρίς φλούδα
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
450γρ. Ζάχαρη
400ml. Νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Σάμαλι χοντρό
250γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
340γρ. Γιαούρτι
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
110γρ. Ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 Αμύγδαλα χωρίς φλούδα
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
450γρ. Ζάχαρη
400ml. Νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
- Σε μπολ βάζουμε και το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν και και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μπολ με το σιμιγδάλι σιγά σιγά στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: