Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
6 Αβγά
2 Ποτήρια νερού ζάχαρη
100γρ. Κορν φλάουρ
1 Ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. Φρέσκο βούτυρο
2 Βανίλιες
500γρ. Φύλλο κρούστας
Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Ποτήρια νερού νερό
3 Ποτήρια νερού ζάχαρηα
Φλούδα από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 Γαρίφαλα
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κρατάμε ένα ποτήρι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία με τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι.
  • Όταν αρχίσει η κρέμα να δένει προσθέτουμε το γάλα που κρατήσαμε στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο.  Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα.
  • Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά βουτυρωμένα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: