ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
6 Αβγά
2 Ποτήρια νερού ζάχαρη
100γρ. Κορν φλάουρ
1 Ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. Φρέσκο βούτυρο
2 Βανίλιες
500γρ. Φύλλο κρούστας
Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Ποτήρια νερού νερό
3 Ποτήρια νερού ζάχαρηα
Φλούδα από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 Γαρίφαλα
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Λίτρα γάλα
6 Αβγά
2 Ποτήρια νερού ζάχαρη
100γρ. Κορν φλάουρ
1 Ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. Φρέσκο βούτυρο
2 Βανίλιες
500γρ. Φύλλο κρούστας
Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Ποτήρια νερού νερό
3 Ποτήρια νερού ζάχαρηα
Φλούδα από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 Γαρίφαλα
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κρατάμε ένα ποτήρι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία με τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι.
- Όταν αρχίσει η κρέμα να δένει προσθέτουμε το γάλα που κρατήσαμε στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα.
- Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά βουτυρωμένα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: