Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
2 Φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 Ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά με το ρύζι, το  κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και το χυμό από τα λεμόνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και από την άλλη και όταν ψηθούν ομοιόμορφα είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: