Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι νουά μοσχαρίσιο περίπου 1 κιλό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά το κρέας με το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά με τα υγρά που θα βγάλει το κρέας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1,5 ώρα. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: