Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κύβο μαγιά
1 Κιλό αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Σουσάμι
250γρ. Φέτα σε τρίμματα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Βάζουμε και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ και βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και δύο κούπες χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα να φουσκώσει.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο.
  • Αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε τη φέτα και τη γραβιέρα.
  • Τυλίγουμε σε ρολό.
  • Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: