Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι από μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο περίπου 1,5 κιλό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 Κουταλιά σούπας μέλι
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Δενδρολίβανο
1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλείφουμε με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε με τα χέρια μας να πάνε τα υλικά παντού.
  • Αλείφουμε τη μουστάρδα και το μέλι και το βάζουμε σε γάστρα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: