Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Κύμινο
Τσίλι
Αλάτι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
1 Κιλό κιμά
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Αβγό
Μπαχάρι
Μοσχοκάρυδο
Πάπρικα
Κύμινο
Δυόσμο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
6 Φρυγανιές τριμμένες
Αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξίδι και τα ντοματάκια.
  • Αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κύμινο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και το βούτυρο, ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια εκτός από τη φρυγανιά. Αφού ζυμώσουμε καλά ρίχνουμε λίγη λίγη τη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
  • Τα αραδιάζουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα, συμπληρώνουμε ζεστό νερό να τα μισοσκεπάζει και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: