ΥΛΙΚΑ
Πατάτες βρασμένες (τόσες όσες χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε)
1 Καρότο βρασμένο και χοντροκομμένο
4 Αβγά
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κούπα γάλα
250γρ. Τριμμένο τυρί
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
3-4 Τριμμένες φρυγανιές
4 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
4 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πατάτες βρασμένες (τόσες όσες χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε)
1 Καρότο βρασμένο και χοντροκομμένο
4 Αβγά
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κούπα γάλα
250γρ. Τριμμένο τυρί
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
3-4 Τριμμένες φρυγανιές
4 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
4 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
- Στρώνουμε τις πατάτες που τις έχουμε χοντροκόψει και το καρότα.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
- Ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 30 λεπτά.
Θεϊκή συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφή