Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
5γρ. Σκόνη ζελατίνης
150ml. Κρέμα γάλακτος
250γρ. Τυρί κρέμα
100γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
170γρ. Κουβερτούρα τριμμένη
1 Κονσέρβα κομπόστα ροδάκινα
40ml. Κονιάκ
1 Συσκευασία σαβαγιάρ
10γρ. Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε τα 50γρ. κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια και το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος, χτυπάμε καλά για λίγα λεπτά, ρίχνουμε και τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Παίρνουμε το ζουμί από τη κομπόστα και βάζουμε το κονιάκ, βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στην οποία έχουμε απλώσει διαφανή μεμβράνη.
  • Βάζουμε μία στρώση σαβαγιάρ τα καλύπτουμε με τη μισή κρέμα,  και λίγα ψιλοκομμένα ροδάκινα κομπόστα,από πάνω άλλη μία στρώση σαβαγιάρ απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και ψιλοκομμένα ροδάκινα.
  • Τελειώνουμε με μία στρώση σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε με το κακάο. Βάζουμε στο ψυγείο για το λιγότερο 6 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: