Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
10 Φιλετίνια
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Αλάτι
Πάπρικα
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
330ml. Κρέμα γάλακτος
5-6 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα μανιτάρια
100γρ. Τριμμένη γκούντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πάπρικα και τη ρίγανη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε στο μάτι στο σχαροτήγανο και όταν κάψει βάζουμε τα φιλετίνια και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Βάζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη πάπρικα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά  ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τα φιλετίνια με τηγανιτές πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: