ΥΛΙΚΑ
1300ml. Γάλα
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
150ml. Χυμός πορτοκαλιού
110γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
300γρ. Κορν φλάουρ
4 Αβγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Βανίλια
1 Κρόκο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1300ml. Γάλα
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
150ml. Χυμός πορτοκαλιού
110γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
300γρ. Κορν φλάουρ
4 Αβγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Βανίλια
1 Κρόκο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε με το σύρμα να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη και το νερό και απλώνουμε επάνω από την κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: