ΥΛΙΚΑ
230γρ. Αλεύρι
60γρ. Κακάο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 Ζαχαρούχο γάλα
150γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
60γρ. Βούτυρο
25γρ. Κακάο
25ml. Γάλα
100γρ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
230γρ. Αλεύρι
60γρ. Κακάο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 Ζαχαρούχο γάλα
150γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
60γρ. Βούτυρο
25γρ. Κακάο
25ml. Γάλα
100γρ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 25εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Τα βάζουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το αδειάζουμε σε πιατέλα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το κακάο. Όταν ομεγενοποιηθεί το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε για λίγη ώρα πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: