Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Αβγά
200γρ. Γιαούρτι
3/4 Κούπας ζάχαρη
1 1/2 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Κούπα ελαιόλαδο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
2 Ποτήρια νερό
1 1/2 Ποτήρι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε μέσα τα κομμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: