Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Κανέλα
Γαρίφαλο
Μοσχακάρυδο
Μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Λίγο κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
500γρ. Χοντρά μακαρόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σοτάρουμε το κρέας. Το βάζουμε σε πιατέλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. 
  • Ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα το κρέας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. 
  • Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. 
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: