Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε το κρέας το βάζουμε σε μπολ με όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το χοιρινό στη γάστρα μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς. Όταν το κρέας είναι έτοιμο αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: