ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
200γρ. γαιούρτι
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 Ποτήρι αραβοσιτέλαιο
4 Αβγά
100γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια νερό
2 Ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
2 Ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
200γρ. γαιούρτι
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 Ποτήρι αραβοσιτέλαιο
4 Αβγά
100γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια νερό
2 Ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
2 Ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο αφού προηγουμένως τα έχουμε αλείψει με τη μαργαρίνη και τα έχουμε τσαλακώσει.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: