ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
1 Κιλό διάφορα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι ρύζι
150γρ. Μανούρι σε τρίμματα
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
1 Κιλό διάφορα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι ρύζι
150γρ. Μανούρι σε τρίμματα
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
- Στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Χαράζουμε τη πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: