Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
200γρ. Σοκολάτα 70%
400ml. Γάλα
150ml. Κρέμα γάλακτος
4 Αβγά
60γρ. Ζάχαρη
40γρ. Αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα και τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσει η σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο, αυτό το κέικ τρώγεται κρύο με συνοδεία παγωτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: