ΥΛΙΚΑ
200γρ. Σοκολάτα 70%
400ml. Γάλα
150ml. Κρέμα γάλακτος
4 Αβγά
60γρ. Ζάχαρη
40γρ. Αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200γρ. Σοκολάτα 70%
400ml. Γάλα
150ml. Κρέμα γάλακτος
4 Αβγά
60γρ. Ζάχαρη
40γρ. Αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα και τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσει η σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο, αυτό το κέικ τρώγεται κρύο με συνοδεία παγωτού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: