ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100ml. Σπορέλαιο
200γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
3 Κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι
600γρ. Αλεύρι μαλακό (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μπέικιν
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
1 Φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Αβγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100ml. Σπορέλαιο
200γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
3 Κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι
600γρ. Αλεύρι μαλακό (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μπέικιν
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
1 Φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Αβγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο το ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε περίπου 35 μπαλάκια.
- Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Πατάμε καλά την ένωση μ ένα πιρούνι.
- Βάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: