Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
4 Πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Καρότα σε φέτες
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
1 Καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1/2 Ματσάκι σέλινο
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. 
  • Αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τα κοτσάνια από το σέλινο, τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάζονται τα υλικά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα. 
  • Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: