Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα σόδα μαγειρική
Αλάτι
600ml. Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και το βασιλικό και αλάτι, τα αφήνουμε να βράσουν. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Και τη λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ, ώστε να έχουμε μια λεία, βελουτέ σούπα. 
  • Λιώνουμε καλά τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε στη σούπα. Το αφήνουμε να πάρει βράσει και κατόπιν σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με πιπέρι και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: