ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό κουνουπίδι
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200γρ. Τυρί κρέμα
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 1/2 Λίτρο γάλα
6 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 Αβγά
100γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό κουνουπίδι
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200γρ. Τυρί κρέμα
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 1/2 Λίτρο γάλα
6 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 Αβγά
100γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τ αφήνουμε σε λεκάνη με 2 κουταλιές σούπας ξίδι για 10 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κρον φλάουρ, και το αλάτι, και ανακατεύουμε συχνά με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε και μετά βάζουμε το γιαούρτι. Τέλος χτυπάμε τ ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στη κρέμα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη κρέμα και στρώνουμε το κουνουπίδι. Μοιράζουμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: