Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κόκορα κομμένο σε μερίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 Ντομάτες τριμμένες 
2 Κουταλιές σούπας πελτέ
Λίγους κόκκους μπαχάρι
1 Φύλλο δάφνης
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
250γρ. Χυλοπίτες
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
Τριμμένο τυρί 
Αλάτι 
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κόκορα. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε από τη κατσαρόλα. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου. Τα σοτάρουμε και ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη τριμμένη ντομάτα, το πελτέ διαλυμένο σε νερό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε βγάζουμε το κόκορα από τη κατσαρόλα και βάζουμε τις χυλοπίτες ενώ έχουμε κλείσει το μάτι. Τις αφήνουμε 2 λεπτά μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε και κάποιο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: