ΥΛΙΚΑ
300γρ. Ρύζι αρμπόριο
5000γρ Σπαράγγια
400γρ. Αρακά
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3 Φλιτζάνια ζωμό κότας
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
300γρ. Ρύζι αρμπόριο
5000γρ Σπαράγγια
400γρ. Αρακά
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3 Φλιτζάνια ζωμό κότας
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τον αρακά για 15 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε. Από τα σπαράγγια κρατάμε μόνο τις κορυφές και το τρυφερό μέρος του κορμού.
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το πολτό του σκόρδου σε ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ύστερα από 10 λεπτά περίπου προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον αρακά και τον άνηθο. Αφήνουμε 5 λεπτά με κλειστή τη φωτιά προσθέτουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: