ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα καρότα
4 Αβγά
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού σπορέλαιο
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού σταφίδες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα καρότα
4 Αβγά
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού σπορέλαιο
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού σταφίδες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά μ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: