Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
9 Πατάτες
150γρ. Μαργαρίνη
3 Ποτήρια φρέσκο γάλα
350γρ Γκούντα (ή άλλο τυρί που λιώνει) τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο για 20 λεπτά. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος στη σειρά ακουμπώντας τη μία πάνω στην άλλη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στις πατάτες. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, βάζουμε μέσα το πολτό σκόρδου και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, αλατίζουμε, ρίχνουμε και το μαϊντανό. 
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: