- 2 Πορτοκάλια
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 3 Αβγά
- 1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 300γρ. Αμύγδαλα τριμμένα
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 1/2 Φλιτζάνι νερό
- 1 Φλιτζάνι ζάχαρη
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα πορτοκάλια τα χοντροκόβουμε και τα πολτοποιούμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα πορτοκάλια.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 26εκ, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 6 λεπτά. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: