Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 Κιλό κιμά
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 Κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • 1 Πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 Κιλό μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα σερβίρουμε μαζί με τον κιμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: