- Ελαιόλαδο
- 1/2 Κιλό κιμά
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Καρότο ψιλοκομμένο
- 1 Κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 Φύλλο δάφνης
- Θυμάρι
- Δεντρολίβανο
- 1 Πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 Κιλό μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα σερβίρουμε μαζί με τον κιμά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: