Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΡΥΖΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 ΥΛΙΚΑ

  • 350γρ. Ρύζι Καρολίνα
  • 150γρ. Χαλούμι τριμμένο
  • 150γρ. Γκούντα τριμμένη
  • 150γρ. Μαργαρίνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 5 Κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 Αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μισοβράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Λιώνουμε τη μισή μαργαρίνη και περιχύνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μισά τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύοντας για να απορροφηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη μισή στο ρύζι και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: