Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. Γιαούρτι
  • 400ml. Ηλιέλαιο
  • 700γρ. Αλεύρι
  • 1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 Κουταλιά σούπας ξίδι
  • 250γρ. Φέτα σε τρίμματα
  • 1 Κρόκο αβγού 
  • Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι, την ζάχαρη, το μπέικιν, το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
  • Αφήνουμε για μισή να ξεκουραστεί και παίρνουμε μικρές ποσότητες τις οποίες ανοίγουμε σε μικρά φύλλα, βάζουμε από λίγη φέτα στο κέντρο και κλείνουμε καλά. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: