Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Κίτρινο ρύζι
  • 300γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • 50γρ. Βούτυρο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 200γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου.
  • Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: