Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1200γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • Θυμάρι
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 Πρέζα ζάχαρη
  • 2 Φύλλα δάφνης
  • Κανέλα
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας πολύ καλά. 
  • Βάζουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό, όσο χρειαστεί να σκεπάζει το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα που και που ρίχνουμε μια ματιά μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ ή μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: