- 1 Κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες χωρίς τα κοτσάνια
- 1 Μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες χωρίς τα κοτσάνια
- 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
- 3 Κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 200γρ. Κασέρι τριμμένο
- 200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 2 Κούπες γάλα
- 6 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 Αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κουνουπίδι και μετά βράζουμε το μπρόκολο. Τα στραγγίζουμε και απλώνουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλισμένο με τη φρυγανιά.
- Ρίχνουμε το 3/4 των τυριών.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε να πάρει χρώμα και ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να γίνουν ένα με την κρέμα.
- Την απλώνουμε στο πυρίμαχο και πασπαλίζουμε τα τυριά που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: