- 300γρ. Αλεύρι
- 1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 Πρέζα αλάτι
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 200γρ. Ζάχαρη
- 80ml. Ηλιέλαιο
- 200ml. Χυμό πορτοκάλι
- 100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 150γρ. Καρότα τριμμένα
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα καρότα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ καλά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Τρίτη 10 Μαΐου 2022
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: