- 1 Μπούτι αρνίσιο
- Ελαιόλαδο
- 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 Κουταλιές σούπας ξίδι
- Σκόρδο σε σκόνη
- Δεντρολίβανο
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τρύπες και στο κρέας και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Βάζουμε το κρέας στο ταψί του φούρνου.
- Σε μπολ ανακατεύουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το ξίδι και με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για μία ώρα στο μισάωρο ξεσκεπάζουμε και αλείφουμε το κρέας με το ζουμί που υπάρχει στο ταψί.
- Αφού περάσει η μία ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήσιμο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: