Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 5 Αβγά
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
  • 400γρ. Γιαούρτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 Βανίλιες
  • 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Βουτυρώνουμε ένα ένα 6 από τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας, τα στρώνουμε πλάι πλάι στο ταψί. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180  βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε καλά. Κομματιάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα ψημένα φύλλα. Ψήνουμε στους στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
  • Περιχύνουμε με το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: