Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Χταπόδι
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ούζο
  • 1 Κρεμμύδι
  • Λίγους κόκκους μπαχάρι
  • 2 Αστεράκια γλυκάνισου
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα.
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε ολόκληρο, προσθέτουμε το μπαχάρι, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το ούζο και λίγο ελαιόλαδο. Βράζουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε το στραγγίζουμε και το χοντροκόβουμε. Το βάζουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το πολτό σκόρδου, περιχύνουμε με 2 κουταλιές σούπας ούζο. Ανακατεύουμε σε μπολ λίγο ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: