Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ. Κιμά
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 300γρ. Φέτα σε τρίμματα
  • 4 Αβγά
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Μικρό κουτί εβαπορέ
  • 330ml. Σόδα
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρά βάζουμε τη φέτα και τα δύο αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα άλλα δύο αβγά με το γάλα και τη σόδα περιχύνουμε την πίτα την οποία έχουμε χαράξει. Περιμένουμε 10 λεπτά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: