Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
  • 500γρ. Παπαρδέλες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 Ντομάτα τριμμένη
  • 1 Κεσεδάκι γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τη πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: