Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε σε μπολ το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το πολτό σκόρδου, το πιπέρι και το αλάτι. Κάνουμε τρύπες στο κρέας και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα το περιχύνουμε με τα υγρά που υπάρχουν στη κατσαρόλα, κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Τα τελευταία 20 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: