- 1 Φύλλο σφολιάτας
- 8 Κουταλιές σούπας καραμέλα
- 1 Βανίλια
- 2 Αβγά χτυπημένα
- 50γρ. Βούτυρο λιωμένο
- 1 Πράσινο μήλο
- 1 Κόκκινο μήλο
- 60γρ. Καρυδόψιχα τριμμένη
- 200ml. Κρέμα γάλακτος
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 24εκ. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και κόβουμε ότι περισσεύει από τα τοιχώματα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα, 2 κουταλιές σούπας καραμέλα, τη βανίλια, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού,
- Σκορπίζουμε την καρυδόψιχα επάνω από την σφολιάτα και απλώνουμε τα κομμένα μήλα. Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμη η τάρτα πασπαλίζουμε με την κανέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: