Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Φύλλο σφολιάτας
  • 8 Κουταλιές σούπας καραμέλα
  • 1 Βανίλια
  • 2 Αβγά χτυπημένα
  • 50γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 1 Πράσινο μήλο
  • 1 Κόκκινο μήλο
  • 60γρ. Καρυδόψιχα τριμμένη
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 24εκ.  Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και κόβουμε ότι περισσεύει από τα τοιχώματα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα, 2 κουταλιές σούπας καραμέλα, τη βανίλια, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού,
  • Σκορπίζουμε την καρυδόψιχα επάνω από την σφολιάτα και απλώνουμε τα κομμένα μήλα. Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμη η τάρτα πασπαλίζουμε με την κανέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: